Bayat Ekmekli Tarifler

Güncellenme tarihi: 22.06.2017
Bayat Ekmek Helvası

Malzemeler:

•2 su bardağı ince çekilmiş bayat ekmek
•1 çay bardağı irmik
•2 yemek kaşığı tereyağı
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•2 yemek kaşığı hindistan cevizi
•1 su bardağı şeker
•1 su bardağı su

Yapılışı:

Su ve şekeri karıştırıp şerbet gibi kaynamaya bırakın. Tarifte şeker ve su 1, 5 bardaktı ben 1 bardaktan denedim çok tatlı sevenler 1,5 bardaktan yapabilir. Diğer tarafta yağları tavaya alıp eritin. Üzerine ekmek ve irmiği ekleyip altın rengine dönünceye kadar kısık ateşte kavurun. Rengi dönünce hindistan cevizini ekleyin. Sonra üzerine sıcak şerbeti ekleyip üç beş dakika karıştırıp suyunu çektirin, dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
69283
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.