Bayat Ekmekli Tarifler

Güncellenme tarihi: 22.06.2017
Bayat Ekmek Pudingi

Malzemeler:

•1 bayat ekmek
•2 kahve fincanı tereyağı
•2 çorba kaşığı kuru üzüm
•Dövülmüş fındık
•Muz dilimleri (isteğe bağlı)
•Puding

Yapılışı:

Tereyağı hafifçe eritilir. Ekmek ince dilimler halinde doğranır. Üzüm, yumuşatılması için suda bekletilir. Eritilmiş tereyağı ekmek dilimlerinin her iki tarafına da sürülür ve 160 derece ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar kızartılır. Puding, kaynatılır. . Ekmek dilimleri önceden yağlanmış bir kalıba dizilerek yerleştirilir. Süzülmüş ve iyice sıkılmış kuru üzümler de üzerlerine serpilir. İsteğe bağlı üzeri için fındık da kullanılabilir.

Sonbaharın En Güzel 10 Yemeği! !
68765
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.