Bayat Ekmekli Tarifler

Güncellenme tarihi: 22.06.2017
Tirit

Malzemeler:

•Bayat ekmek
•2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
•Yarım kilo kuşbaşı et
•1 adet soğan
•3 adet domates
•1 çay bardağı sıvı yağ
•1 tatlı kaşığı toz biber
•1 tatlı kaşığı nane
•1 tatlı kaşığı kekik, tuz

Yapılışı:

Yağın yarısını bir tavada kızdırıp içine etleri atın ve kızartın. Tuz ve 1 tatlı kaşığı toz biber ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Bayat ekmekleri doğrayıp 200 derecede ısıttığınız fırında 10 dakika kurutun. Bu sırada kalan yağı bir sos tenceresinde kızdırıp ince ince kıydığınız soğanları ekleyin ve kavurun. İçine rendelediğiniz domatesleri ekleyip 10 dakika kadar pişirin (bu aşamada arzuya göre biraz tavuk suyu da ekleyebilirsiniz) Tuz, nane ve kekiği ekleyip karıştırın. Ekmekleri fırından çıkarıp ılınmalarını bekleyin. Üzerlerine domates sosunu gezdirin. Onun üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. En üste ise etleri yayın. İsterseniz sosa 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
68684
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.