Bayat Ekmekli Tarifler

Güncellenme tarihi: 22.06.2017
İncir Ve Ballı Ekmek Turtası

Malzemeler:

•2,5 su bardağı süt
•1 adet bayat ekmek
•8 adet kuru incir
•4 adet yumurta
•3 çorba kaşığı tereyağı
•3 çorba kaşığı bal.

Yapılışı:

Ekmek bir kaseye ufalandıktan sonra süt ile ıslatılır. Yumuşaması için 20 dakika bekletilir. İncirler de suda bekletilerek yumuşatılır. Süzülmüş incirlerin her biri 5-6 dilim halinde kesilir. 4 yumurta çırpılarak önceden eritilmiş 2 kaşık tereyağı, bal ve sütlük ekmek ile birlikte mikserle karıştırılır. Dahasonra incir dilimleri bu karışıma eklenir. 18 X 20 cm ebadındaki bir fırın kalıbı yağlı kağıt ile döşenir ve kalan tereyağı ile yağlanır. Elde edilen karışım dökülür ve daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Krem şanti veya kaymak eşliğinde servis yapılır...
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.