Baharda İçinizi Kıpır Kıpır Edecek Salata Tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Salata deyip geçmeyin, isterseniz fazlasıyla doyurucu olabiliyor!

Salatanızın içine ne kattığınız sadece sizi ilgilendirir. Bu nedenle dilediğiniz doyurucu bulduğunuz her şeyi salataya ekleyebilirsiniz. Mesela hayatımıza yeni giren kinoa'yı bu şekilde değerlendirebiliriz!

Malzemeler

* 1 paket hellim peyniri
* 6 adet gün kurusu kayısı
* 6 adet kuru kayısı
* 1 su bardağı kinoa
* 2 su bardağı kaynar su
* 1/2 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi
* 1/2 demet maydanoz yaprağı (kıyılmış)
* 1/2 demet semizotu
* 3 yemek kaşığı kabuksuz badem
* 4 yaprak kırmızı marul (doğranmış)

Sosu için:

* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 limon suyu
* 3 yemek kaşığı beyaz sirke (şarap sirkesi)
* 1/2 limonun kabuğu

* Kinoa bir tencereye alınır ve üzerine 2 su bardağı kaynar su eklenir. 2 çimdik tuz eklenir. Su kaynatılır ardından altı en kısığa alınır ve kapağı kapatılır, suyu çekene dek pişirilir.
* Ilınması için bir kâseye alınır. Hellim dilimlenir ve yağsız bir tavada kızartılır. Kızarmış hellim ufak küplere bölünür. Geniş bir kâseye marul, maydanoz, kayısı, badem, semizotu, kinoa, hellim ve maş fasulyesi koyulur ve karıştırılır.
* Bir kavanoza sos malzemeleri eklenir kapağı kapatılır ve çalkalanır. Hazırlanan sos kinoalı malzemenin üzerine gezdirilir ve hepsi karıştırılır. Servis edilir.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.