Baharda İçinizi Kıpır Kıpır Edecek Salata Tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kışın son kalan lezzetlerini salataya katarak başlayalım!

Mis portakal ve greyfurtları hemen bırakmayın. Şimdi onların en tatlı zamanları. Salatanızda biraz zıtlığa yer vermek isterseniz bundan iyisi olamaz!

Malzemeler

* 1/4 cup taze portakal suyu
* 2 yemek kaşığı (1/2 limon) taze limon suyu
* 2 çay kaşığı kaşığı endelenmiş portakal kabuğu rendesi
* 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 2 çay kaşığı hardal
* 4-5 adet taze tarhun yaprağı (ince kıyılmış yoksa 1/2 çay kaşığı kurutulmuş tarhun)
* 1 arpacık soğanı (küçük kıyılmış)
* Tadınca tuz tuz ve taze çekilmiş karabiber
* 1 rezene kökü
* 2 adet portakal
* 4-5 cup bardağı roka ve hindiba karışımı (1 demet roka, 6-7 adet hindiba gibi)

Salatanın sosu için; küçük bir sos kabında portakal suyu, limon suyu, portakal kabuğu rendesi, zeytinyağı, hardal, tarhun ve arpacık soğanı iyice koyulana kadar karıştırılır. Tüm malzemeler karıştırılıp en son zeytinyağı yavaş yaval dökülerek karışrmaya devam edilirse daha kıvamlı ve güzel bir sos olur. Bunu artık biliyoruz. Tadıp tuzu ve biberi ilave edilince sosumuz hazır.

Rezenenin sadece beyaz olan soğan kısmı sarı olmuş dış kabuklarından temizlenip ortadan ikiye bölünür ve salata soğanı doğrar gibi ince ince doğranır (yarım ay şeklinde)Portakallar soyulup dilimler 2 veya 3 parçaya bölünür. Rokalar ve hindibalar bir salata kabında portakal ve rezenelerin yarısı ile karıştırılarak sos ilave edilerek iyice salataya karıştırılır. En üste ayrılan rezene dilimleri ve portakal parçaları yerleştirilerek servis yapılır.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.