Bahar Çiçekleriyle Yapılan Reçel Tarifleri

Güncellenme tarihi: 13.04.2017
Nergis Çiçeği Reçeli

Malzemeler:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çay bardağı ayıklanmış nergis çiçeği
Yarım limonun suyu


Yapılışı:

Çiçekler yıkanıp, kağıt havlu ile zedelenmeden kurulanır.Tencereye su ve şeker konulup, şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.Kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatılır.Reçel koyulaşmaya başlayınca çiçekler eklenir.Koyulaşınca limon suyu eklenir.Bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınır.
9188
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.