Bahar Çiçekleriyle Yapılan Reçel Tarifleri

Güncellenme tarihi: 13.04.2017
Akasya Reçeli

Malzemeler
2 çorba kasesi akasya çiceği (150 g)
3 sb toz şeker
1,5 sb su
1/3 çay kaşığı limon tuzu veya limon suyu


Yapılışı:

Akasya çicekleri ayıklanp, yıkanır. Biraz suda bekletilerek siyah tohumlarının suya geçmesi sağlanır.Çicekler kağıt havluya çıkarılarak fazla suyu alınır.Çiceklerin üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpilir, hafifce ovularak şekere aromasının geçmesi sağlanır.Toz şekere 1,5 sb su ilave edilerek bir iki taşım kaynatılır. Kaynayan şuruba akasya çicekleri katılıp pişirmeye devam edilir.Kıvam alınca limon tuzu da ilave edilir ve bir taşım kaynatılarak ateşten alınır. Sıcak sıcak kavanozlara doldurulup ağzı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
8755
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.