Bahar Çiçekleriyle Yapılan Reçel Tarifleri

Güncellenme tarihi: 13.04.2017
Kumkuat Reçeli

Malzemeler
250 gr kumkuat
500 gr toz şeker
750 ml su
Taze zencefil
Limon tuzu/ limon suyu küçük bir parça


Yapılışı:

Kumkuatlar yıkanır. Meyvenin üst kısmında bulunan yeşil kapak üzerinde kalacak şekilde sapları temizlenir. Bu işlem haşlanırken içerisine acı su girmesini engelleyecek.Su dolu bir tencerede çok yumuşatmadan haşlanır ve suyu süzülür.Soğuk su dolu bir kapta bekletilir ve 2-3 kez daha suyu değiştirilir.Meyve- sebze soyacağı ile temizlenen zencefili incecik dilimleyin. Bu işlemi de soyacak ile yaptım.Haşlanan kumkuatlardaki minnacık yeşil kapak alınır ve hatta meyveye kürdanla bir iki yerden batırılır. Bu sayede şerbeti içine alması sağlanır.Uygun bir çelik tencerede şeker ve su orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır. Şerbet, kısık ateşte kaynarken zencefilleri ve kumkuatları da ilave edin bir- iki taşım kaynatın ve ocaktan alın.
9148
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.