Bahar Çiçekleriyle Yapılan Reçel Tarifleri

Güncellenme tarihi: 13.04.2017
Gelincik Çiçeği Reçeli

Malzemeler
200 gram gelinci çiçeği
5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu


Yapılışı:

Reçeli hazırlamak için önce gelincik çiçeklerini ayıklayalın. Çiçeklerden kırmızı taç yaprakları elinizle koparın. Bu arada yapraklardaki siyah kısımlarını ve tohumları çıkarıp atın. Reçeli yaparken sadece kırmızı yaprakları kullanın. Yaprakları bol suda zedelemeden dikkatli bir şekilde yıkayın ve süzgünün içine alın.Daha sonra reçeli pişireceğiniz tencerenin içine toz şekeri ve suyu ilave ederek, kısık ateşte bunu koyulaşıncaya kadar kaynatın. Ardından içine gelincik yapraklarını koyarak, 5 dakika kadar kaynatın. En son olarak limon suyunu ilave ederek, reçel kıvamına gelen karışımı bir taşım kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatın.

Evinizin Havasını Temizleyen Bahar Çiçekleri Hangileri Biliyor musunuz?
8793
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.