Bahar Çiçekleriyle Yapılan Reçel Tarifleri

Güncellenme tarihi: 13.04.2017
Katırtırnağı Reçeli

Malzemeler:
3 Su bardağı ayıklanmış katırtırnağı çiçeği
2 Su bardağı elma suyu
2,5 Su bardağı toz şeker
1 Adet limon


Yapılışı:

Önce, elma suyu için 3 elmayı soyup doğrayın çekirdekleriyle beraber 2 dolu bardak suyla pişirin. Piştikten sonra elmalarını ayırıp sadece suyunu alıp 2,5 su bardağı toz şekerle ateşe koyun.Şerbet haline gelince ayıkladığınız katırtırnağı yapraklarını da üzerine bıraktın. Şerbetin içinde şeffaflaşıncaya kadar pişirin. Yarım saat kadar ateşte kalsın fakat bu sürenin 15 dakikası kısık ateşte olmalı. Çiçek reçelleri bal gibi tatlı olur, o yakan tatlılığı hafifletmek için ekşilik katması açısından kestirme işini bir bütün limonun suyu ile yapabilirsiniz.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.