Ayva ile Yapabileceğiniz Enfes Tarifler

Güncellenme tarihi: 23.12.2016
Fındıklı Ayvalı Tart

Malzemeler:
Tart hamuru için:
125 gr margarin
2 su bardağı un
1 çay kaşığı vanilin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Üzeri için:
2 ayva
1 çay bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
1 su bardağı şeftali reçeli
Fındık ve çikolata sos


Hazırlanışı:

Ayvaları soyup ince dilimleyin.Kararmamaları için limonlu suda bekletin.Bir tavada iki bardak kadar su ile toz şekeri kaynatın.Yarım limonun suyunu ilave edin.Kısık ateşte ayvaları 10 dakika kadar pişirin.Tart hamurunu belirtilen malzemelerele hazırlayın.22-24 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıba yayın.Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.Tartı çıkarıp üzerine reçeli yayın.Ayva dilimlerini yelpaze şeklinde dizip çok hafif toz şeker serpin.Fındıkla süsleyip tekrar fırına verin.10-15 dakika daha pişirip fırından alın.Fırından çıkarttıktan sonra çikolatalı sosu dökün.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.