30 Basit İpucuyla Malzemelerin Ömrünü Uzatın!
.
Külotlu çorabınızın çabuk kaçmasını önlemek için giymeden önce 24 saat buzdolabında tutabilirsiniz.
Soğutmak, çorabınızın ipliklerini sağlamlaştıracak ve kopmalarını zorlaştıracaktır...
Kotlarınızı yıkamadan önce ters çevirin ve bir süre sirkeli suda bekletin.
Özellikle renginin solmasını istemediğiniz koyu renkleri kotlarınız için bu yöntemi kullanmalısınız. Lavobonuzu soyla doldurup içine bir fincan beyaz sirke ekleyin. Hazırladığınız karışımın içinde kotlarınızı yaklaşık 1 saat bekletin.
Eğer para biriktirmeye kararlıysanız, en küçük tasarruf bile büyük bir adımdır. İşte size evdeki hesabınızı kurtaracak birkaç öneri...
Kullanmadan önce 24 saat buzlukta bekleterek mumlarınızın daha uzun süre yanmasını sağlayabilirsiniz. Buzluk mumlarınızı daha çok sertleştirerek, erime süresini uzatır!
Soğan ve sarımsaklarınızı delik açılmış kese kağıtlarında saklayın.
Bu yöntemle yaklaşık 3 ay boyunca taze ve sert kalacaklarından emin olabilirsiniz.
Peyniri keserken kesinlikle elinizle dokunmayın!
Elinizdeki bakteriler peynirin daha çabuk küflenmesine neden olacaktır. Keserken peyniri ambalajından tutarak kolaylık sağlayabilirsiniz.
Saç renginizin daha kalıcı olmasını istiyorsanız, güneş koruyucu kullanın.
Bir çay kaşığı 25 faktör güneş koruyucu süt ile yarım fincan suyu karıştırıp bir sprey şişesinin içinde çalkalayarak muhafaza edin. Güneşe çıkmadan önce saçınıza bu spreyden sıkabilirsiniz.
Bayatlamaması için kahvaltılık gevreklerinizi buzdolabında saklayabilirsiniz.
Çeşit çeşit gevrek bulunduranlar için kesinlikle uygulanması gereken bir yöntem.
Uçlu kaleminizin arkasındaki silgi bitmek üzereyse, silgi yuvasının dibine yuvarlanmış küçük kağıt parçaları yerleştirerek silginin seviyesini yükselip ve kullanmaya devam edebilirsiniz.
Bulaşık deterjanını, zeytinyağı şişesinin içine koyarak kullanabilirsiniz.
Az akıtan başlığı sayesinde gereksiz deterjan israfından kurtulabilirsiniz. Fakat yanlışlıkla yağ olarak kullanılmasını önlemek için şişenin üzerinde deterjan olduğunu belirtmekte fayda var.
Salataya kullanacağınız marulun üzerine bir adet havlu kağıt koyarak muhafaza ederseniz, marul bir hafta kadar taze kalacaktır.
Havlu kağıt nemi emerek, marulun yumuşamasına engel olacaktır.