Yiyerek güzelleşin

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kuru ve taze erik - cilt kalitesini korur!

Boston Tufts Üniversitesi'nde yapılan son araştırmalar, kuru eriğin yaşlanma sürecini geciktirdiğini gösteriyor. Araştırma; sık yenen sebze ve meyvelerin antioksidan değerlerini ORAC (Oksijen Radikali Emme Kapasitesi) ölçeğini kullanarak sıralamış.

Kuru erik, yüksek antioksidan değere sahip olan yaban mersini ve kuru üzümün iki katı değerle listenin başında yer almakta. Aslında kuru erik o kadar etkilidir ki, kandaki antioksidan seviyesini yüzde 25 artırır. Her gün iki tane kuru ya da taze (mevsimindeyse) erik yiyin. Güzel yıkayın fakat kabuğunu soymayın, çünkü kabuklar serbest radikallerle savaşan fitonutrient'ler bakımından çok zengindir.
174829
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.