Yaban mersini

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kuru yaban mersinini toz haline getirip şeker olarak veya yemeklerde aroma olarak da kullanabilirsiniz. Taze meyveleri ise meyve salatalarında renk, tat ve mistik özellik oluşturmak için mükemmeldir. Reçel, marmelat ve konserveye işlenebilen yaban mersinlerinden Sibirya’da şarapçılıkta da faydalanılmaktadır. Yaban mersininin besin değerleri
Bir bardak yaban mersini meyvesi 145 gram gelmektedir ve 21 gr karbonhidrat, 1 gr protein, 0.5 gr yağ, 19 mg C vitamini, 145 IU A vitamini ve 85 kalori içerir. 100 gram yenilebilir yaban mersininin %83'ü su, %0,7' si protein, %0,5'i yağ, %15'i karbonhidrat, %1,5'u liftir ve 62 kalori sağlar.
55563
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.