Yaban mersini

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yaban mersinli kek tarifi
Malzemeler: 1+1/4 su bardağı un/1/3 su bardağı tozşeker / 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu/ Yarım çay kaşığı tuz/ 2 yumurta/ 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin / 3/4 su bardağı süt/ 1 tatlı kaşığı toz vanilya/ 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi/ 1 su bardağı yaban mersini
Yapılışı:1. Fırını 400F (200C) dereceye getirip ısıtın. Tekli ya da 12’li kek kabınızı yağlayıp hazır hale getirin. 2. Un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve tuzu genişçe bir kaba birlikte eleyin. 3. Ayrı bir kasede yumurtaları karışına kadar çırpın. 4. Eritilmiş yağı, sütü, limon rendesini ilave edip karıştırın. 5. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp sıvı karışımı içine dökün. Metal kaşıkla, un sıvı malzeme ile birleşene kadar karıştırın. (Tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırmaya çalışmayın, ağızda dağılan bir kekin püf noktası unu koyduktan sonra fazla karıştırmamaktır.) 6. Yaban mersini ekleyip hafifçe karıştırın. 7. Kek kalıbına hamuru dökün. 8. Üstleri hafifçe kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) fırında pişirin. 9. Fırından alıp 5 dakika kadar ılıdıktan sonra kalıplardan yavaşça çıkarıp soğumaya bırakın. 10.İsterseniz üstüne glazur döküp süsleyebilirsiniz.
56005
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.