Vücudunuz kışa hazır mı?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Hastalıklara karşı savunma sağlayan besinler nelerdir?

Sebze ve meyvelerde bulunan antioksidanlar (A, C, E vitaminleri ve selenyum gibi mineraller, oligosakkaritler, alkol ve fenol gibi bazı maddeler) hastalıklara karşı savunma mekanizmasını güçlendirir.

Bu aylarda maydanoz, kuşburnu, yeşil biber, limon, portakal, greyfurt, kivi ve brokoli C vitamininden; ayçiçek yağı, zeytinyağı, fındık, badem, soya, ceviz ve fıstık türleri E vitamininden; havuç, ıspanak, brokoli, domates, pırasa, marul gibi turuncu, kırmızı, yeşil sebze ve meyveler beta karotenden zengin besinlerdir. Bağışıklık güçlendirici olarak bu sebze ve meyveler bol miktarda tüketilmelidir.
37690
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.