Unutkanlığı Önleyen 10 Besin

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kırmızı et

Vitamin B12 hafıza üzerine olan etkisi nedeniyle, alzhemier ilişkisi üzerine birçok çalışma yapılmıştır. Daha çok hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunan vitamin B12 nin en iyi kaynakları; et, balık, tavuk, karaciğer, böbrek, süt, yoğurt, peynir ve yumurtadır. Genelde eksikliği görülmez ama ailesel olarak veya mide rahatsızlığı olanlarda eksikliği oluşabilmektedir. İyi bir B12 kaynağı olarak kırmızı et haftada 1-2 kez tüketilmelidir.

Hafızanızı Güçlendiren En İyi Besinler İçin Tıklayınız!
217867
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.