Turpun Faydaları Nelerdir? Turp Nasıl Tüketilmeli?

Güncellenme tarihi: 27.10.2017
TURP VE SAĞLIK

* İçerdiği antioksidan bileşikler ile kansere karşı koruma sağlamaya yardımcı olur.

* İçerdiği kükürtlü bileşikler sayesinde safra akışını hızlandırır. Kükürtlü birleşiklerin, karaciğer sağlığını koruduğu bilinmektedir.

* Safra salgısı üzerindeki olumlu etkisi ile sindirimi kolaylaştırır.

* İdrara çıkışı hafif dereceli hızlandırır, ödem çözücü etki gösterir.

* Düşük glisemik indeksli (kan şekerini yavaş yükselten) ve yüksek > posalı olduğu için şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir sebzedir.

* Lif içeriği yüksek olduğu ve fitosterol içerdiği için kan kolesterolünü azaltıcı etki gösterir.

* Lif içeriği ve içerdiği glukosinolat birleşikleri ile kalın barsak kanseri başta olmak üzere, kansere karşı koruma sağladığı düşünülmektedir.

* Düşük kalorili olduğu için diyet yapanlar için uygundur.
14562
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.