Reflü Diyeti Nasıl Yapılır?
.
Reflü hastalığı çok dikkatli uygulanması gereken bir beslenme programı ile en hafif şekliyle, günlük hayatımıza engel olmadan kontrol altına alınabilecek bir rahatsızlıktır. Reflü diyeti reflü şikayeti bulunanlar için oluşturulmuş bir listedir ve mide yanması gibi şikayetleri ve acı veren diğer reflü şikayetlerini azaltmak için hazırlanmıştır.
Bazı reflü hastaları, başlangıç seviyesinde olan hastalar bu süreci hafif ağrılarla atlatabildiği gibi hastalığın ileri seviyesinde olanların yemek borusu çeperlerinde mide asitleri yüzünden aşınma ve yaralar oluşmaya başlar. Reflü hastalığı eğer kontrol altına alınmazsa yemek borusu zaman içinde fazla miktarda aşınarak kanser gibi ölümcül hastalıklara yol açabilir. Diyete Başlamadan Önce Bunlara Dikkat!
Bazı reflü hastaları, başlangıç seviyesinde olan hastalar bu süreci hafif ağrılarla atlatabildiği gibi hastalığın ileri seviyesinde olanların yemek borusu çeperlerinde mide asitleri yüzünden aşınma ve yaralar oluşmaya başlar. Reflü hastalığı eğer kontrol altına alınmazsa yemek borusu zaman içinde fazla miktarda aşınarak kanser gibi ölümcül hastalıklara yol açabilir.
Reflü’nün nedenleri konusunda tam olarak kesin bir cevap bulunmazken bu rahatsızlık en çok sigara kullananlarda, aşırı miktarda alkol tüketenlerde, obez veya fazla kilolularda ve bazense hamilelik dönemindeki kadınlarda görülmektedir.
Doktorunuz reflü diyeti için size ilk olarak sigarayı bırakmanızı ve alkol tüketimini en aza indirmenizi söyleyecektir. Eğer fazla kilolarınız varsa reflü diyeti aynı zamanda kilo verme diyeti olarak düzenlenebilir.
Reflü Diyeti
Reflü şikayeti olanlar için uygulanan reflü diyeti genellikle şikayetlerin azalmasını sağlamaktadır. Reflü diyeti içerisinde yer alan temel noktalar bolca su içmek, kızartma gıdalardan kaçınmak, kafein içeren içecekler tüketmemek, işlenmiş gıdaları en aza indirmektir.
Reflü hastaları için gıdalar kaçınılması gereken ve yemesi güvenli olarak iki ana kategoriye ayrılabilir.Reflü diyeti yaparken;Kaçının:
Turunçgiller, kızılcık suyu, domates ve domates bazlı gıdalar, biber, soğan, baharatlı yiyecekler, süt ürünleri, kafein, yüksek yağlı gıdalar, şarküteri ürünleri, et, alkol ve çikolata, peynir.