Pırasanın Faydaları Nelerdir?

Güncellenme tarihi: 06.12.2017
Damarları koruduğu pek çok araştırmayla belgelenen “kaempferol” adlı flavonidin pırasada bol miktarda bulunduğunu açıklayan bilim insanları, bu bileşen, damar astarlarını aşırı aktif oksijen moleküllerine ve tahribata yol açan diğer faktörlere karşı korur.

Bazı çalışmalarda, “kaempferol”ün nitrik oksit üretimini arttırarak damaları rahatlattığı yönünde sonuçlar elde edilmiştir. Pırasa bu özelliği ile yüksek tansiyonu düşürmek için tüketilebilecek sebzeler arasında yer almaktadır.

Hastalıklara Karşı Doğal 10 Antibiyotik Önerisi
11588
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.