Limonu sofranızdan eksik etmeyin!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
12’nci yüzyılda Sicilya'dan getirilip önce Akdeniz havzasına, daha sonra tüm ılıman iklimli bölgelere yayılmış. Ülkemizde Ege ve Akdeniz'de bol miktarda bulunan limon ağacı yıl boyunca büyümesini sürdürüyor. Önemli miktarda sitrik asit içeren limon, ekşi ama bir o kadar lezizdir.

Türkiye'de en çok çorba, balık ve salatalara lezzet vermek için suyu sıkılarak kullanılıyor. Sindirimi de kolaylaştıran limon, alkollü veya alkolsüz içeceklerde de bol miktarda tercih ediliyor.
54259
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.