Kurban Bayramı’nda Kilo Kontrolü İçin 10 Yöntem!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kurban Bayramı’nda sağlığınızı korumanız, kilo kontrolünüzü elinizde tutup şişmanlamamak için alınabilecek önlemleri iç hastalıkları uzmanı Dr Ayça Kaya anlattı:

Koyun etini yağlı kısmını ayırarak tüketin.

Koyun eti daha yağlı olduğu için, yüksek kolesterol, kalp-damar hastalığı olanlar daha az yağlı olan dana etini tercih etmeliler. Koyun eti tüketlecek ise yağlı kısımları iyice ayıklanmalıdır. Biz genelde et tüketimi için danayı tercih ediyoruz çünkü dana eti daha az yağlı bir ettir, sindirimi daha kolaydır. Özellikle çocuklara hazım açısından dana eti yedirilmesi daha iyi olur.
21807
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.