Karpuz yemeliyiz çünkü....
.
Karpuzun, doğanın en güçlü antioksidanlarından biri olduğunu biliyor muydunuz?
Yaz mevsimi ve karpuz birbirinden ayrı düşünülemez. Karpuz dünyanın hemen her köşesinde yetişebilir. Sulu bir meyve olan karpuz ise yaz sıcaklarında biri serinletmekten çok daha fazlasına yarar. İşte o faydaları...
2)
Likopen olarak bilinen bir antioksidan karpuzda bol miktarda bulunur. Bu antioksidanlar vücutta dolaşırken zararlı maddeleri etkisiz hale getirir. Bu zararlı maddeler kolesterolün kan damarlarına yapışmasına neden olurkalp krizine yol açabilir. Karpuzdaki antioksidanlar bu maddelere karşı savaşır. Likopen karpuzda da bulunan ve meyveye kırmızı rengi veren bir antioksidandır. Likopen prostat kanseri riskini de azaltır.
5)
Enerji üretimi için gerekli olan B vitamini karpuzda bol miktarda bulunur. Gıda uzmanları karpuzda özellikle B6 ve B1 vitaminlerinin bulunduğuna dikkat çekmektedir.