İçinizi Isıtacak Sağlıklı Çorba Tarifleri

Güncellenme tarihi: 20.11.2017
ISPANAKLI KABAK ÇORBASI

Malzemeler

1 soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 500 g kabak, 1 litre sebze suyu, 6 - 7 dal ıspanak, 2 yemek kaşığı bulgur, tuz, karabiber, 1 kutu labne peyniri. Süslemek için kurutulmuş domates, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 yemek kaşığı tereyağı.

Hazırlanışı

Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İri doğradığınız kabakları ve sebze suyunu ilave edin. Kabaklar yumuşamaya başlayınca iri doğradığınız ıspanak ve bulguru ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Bütün sebzeler ve bulgur iyice pişince ocaktan alıp labne peynirini ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blender’dan geçirin. Tekrar kaynatın. Üzerini kurutulmuş domatesle süsleyin ve kırmızı toz biberle birlikte erittiğiniz tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın.
15987
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.