Hızlı İyileşmenin Püf Noktaları!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Domatesi pişirerek tüketin

Domates, asit oranı yüksek olduğundan bilinenin aksine bir sebze değil, meyvedir. A ve C vitamini açısından oldukça zengin olan bu kırmızı meyveyi, salatalarımızda, pişirdiğimiz yemeklerde mevsimine göre taze veya konserve olarak kullanarak kullanabiliriz. Domatesin içinde bulunan en önemli antioksidanlardan biri olan likopenin pişirme işlemi ile birlikte vücutta emilimi artıyor. Bu sayede domates, vücutta bulunan serbest radikallere karşı savaşıyor, bağışıklığın güçlenmesine ve iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı oluyor. Zeytinyağı ilavesi ile de biyo-yararlılığı daha da artan domatesi, gün içerisinde yemeklerde ve salatalarda kullanmayı ihmal etmeyiniz. Doğal domatesi ekim bitmeden yakalayın.
20436
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.