Hiç Bilmediğiniz Makarna Çeşitleri!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Makarna yıllar içinde nasıl değişti?

Hiç İtalya’ya gittiniz mi? Orada ne kadar çok makarna yerseniz yiyin midenizde bir rahatsızlık hissetmediğinizi görebilirsiniz. Fakat evinizde yaptığınız makarna öyle olmayabiliyor, yer yemez karın şişkinliği yaşamanız olası. Gerçek makarna ile sizi şişiren makarna arasındaki fark içeriğinde kullanılan tahıllar ve makarnanın ne şekilde yapıldığı. Geleneksel Sicilya makarnası, bölgede yetişen rüşeym ve kepek yönünden zengin durum buğdayından üretiliyor. Burada üretilen gerçek makarnalar elde yapılıyor ve taze olarak o gün içerisinde yeniyor. Marketten aldığınız makarnanın şişkinlik yapmasının sebebi ise, gerçek durum buğdayı yerine melezleştirilmiş buğdaydan yapılıyor olması.
15715
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.