Günde 2 Kez Tüketirseniz...
.
HER GÜN 2 KİVİ TÜKETENLER KIŞIN HASTA OLMUYOR!
Kış aylarında beslenmemize özen göstererek, bağışıklık sistemimizi güçlendirebileceğimizi söyleyen Diyetisyen Neslihan Aktepe, bu dönemde kivi tüketiminin önemine dikkat çekiyor.
Havalar da son kalan pastırma sıcakları yaşansa da mevsim itibarı ile kış aylarına başladık. Havaların sürekli değişkenlik gösteriyor olması bağışıklık sistemimizi zayıflatarak, daha çok hastalanmamıza neden olmaktadır.Kış aylarında beslenmemize özen göstererek, bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir ve vücudumuzu enfeksiyonlara karşı koruyabiliriz.
Her gün 2 kivi tüketerek;
Günlük önerilen C vitaminin neredeyse 2,5 katını karşılayabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilirsinizZengin C vitamini içeriği ile yaşlanmanın etkilerini azaltabilirsiniz2 adet kivinin lif içeriği bir kase buğday kepeği gevreğinden daha fazladırMuzdan daha fazla potasyum içerdiği için özellikle sporcu beslenmesinde önemli yeri bulunmaktadır
Hastalıklara karşı savunma kalemizi güçlendirebilmek için A ve C vitamini içeren sebze-meyve tüketimimize özen göstermeliyiz ( narenciye, havuç, kivi, lahanagiller, yeşil yapraklı sebzeler, greyfurt v.s )
Soğuk havaların başlaması ile birlikte günlük birkaç bardak içilmeye başlayan, su tüketimimizi gerekirse aromalandırarak 2.5 litre seviyesine tekrar getirmeliyiz.Su içmek, kışın yaşayabileceğimiz konsantrasyon kayıplarını azaltabilir.Su içmek, kışın sıkça yaşadığımız tatlı krizlerini azaltabilir.