Gluten Alerjisi Olanlara Glutensiz 4 Nefis Tarif

Güncellenme tarihi: 14.11.2017
GLUTENSİZ KISIR TARİFİ

Malzemeler:Karabuğday unu, tuz, karabiber, pul biber, biber salçası, domates salçası, limon, zeytinyağı, nar ekşisi, taze soğan, maydanoz, marul, sivri biber, domates

Hazırlanışı: 1 su bardağı karabuğday ununu tuz, karabiber, pul biber ve istediğiniz diğer baharatları bir kapta karıştırıyoruz ve üzerine sıcak su ekliyoruz. Ağzını kapatıp yarım saat bekletiyoruz. Beklettiğimiz karışımı iyice yoğurduktan sonra 1 tatlı kaşığı biber salçasını, 1 tatlı kaşığı domates salçasını, bir limon suyunu, biraz zeytinyağını, tercihen nar ekşisini ekleyip, tüm malzemeler karışana dek yoğurmaya devam ediyoruz. Küçük küçük doğradığımız 2 taze soğanı, 5 dal maydanozu, 2-3 yaprak marulu, tercihen 1 sivri biber, 1 domatesi ekliyoruz. Son kez karıştırıyoruz ve işte şişirmeyecek ve alerji yapmayacak kısırımız hazır!
3292
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.