Gluten Alerjisi Olanlara Glutensiz 4 Nefis Tarif

Güncellenme tarihi: 14.11.2017
GLUTENSİZ ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler:3 yumurta, 1 su bardağı şeker, yağ, süt, glutensiz un, vanilya, kabartma tozu, kakao

Hazırlanışı: 3 yumurtayı karıştırma kabına kırıyoruz. 1 su bardağı şekeri de üzerine ekleyip köpürene dek karıştırıyoruz. Yarım bardak yağ ve yarım bardak sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. 1 bardak glutensiz un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ekliyoruz. Hepsini iyice karıştırıp, önceden yağlanmış bir cam kalıba döktüğümüz kek karışımını 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişiriyoruz.

Kekimizin pişmesine yakın sosunu hazırlamak için, tencereye koyduğumuz yarım çay bardağı yağı, bir su bardağı sütü, 1 su bardağı şekeri ve 2 yemek kaşığı kakaoyu kaynayana kadar karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız sıcak kekimizi dilimleyip ardından sıcak sosumuzu döküyoruz. İşte glutensiz kekimiz hazır!
3573
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.