Gluten Alerjisi Olanlara Glutensiz 4 Nefis Tarif

Güncellenme tarihi:
GLUTENSİZ BÖREK TARİFİ

Malzemeler:1 yumurta, yoğurt, tereyağı, glutensiz un, karbonat, tuz

Hazırlanışı: Yumurtanın beyazı, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 50 gram tereyağını karıştırıyoruz. Ardından, 300 gram glutensiz un, 1 tatlı kaşığı karbonat ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuruyoruz. Hamuru parçalara ayırdıktan sonra içine istediğimiz malzemeyi ekleyip, şekil veriyoruz. 1 yumurtanın sarısını ve çok az zeytinyağını bir kapta karıştırıyor ve böreklerimizin üzerine sürüyoruz. 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun!
Yayın tarihi: 14.11.2017
16861
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.