Gluten Alerjisi Olanlara Glutensiz 4 Nefis Tarif

Güncellenme tarihi: 14.11.2017
GLUTENSİZ BÖREK TARİFİ

Malzemeler:1 yumurta, yoğurt, tereyağı, glutensiz un, karbonat, tuz

Hazırlanışı: Yumurtanın beyazı, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 50 gram tereyağını karıştırıyoruz. Ardından, 300 gram glutensiz un, 1 tatlı kaşığı karbonat ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuruyoruz. Hamuru parçalara ayırdıktan sonra içine istediğimiz malzemeyi ekleyip, şekil veriyoruz. 1 yumurtanın sarısını ve çok az zeytinyağını bir kapta karıştırıyor ve böreklerimizin üzerine sürüyoruz. 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun!
3575
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.