Gluten Alerjisi Olanlara Glutensiz 4 Nefis Tarif

Güncellenme tarihi: 15.12.2017
GLUTENSİZ EKMEK

Malzemeler: 1 paket kuru maya, laktozsuz süt, 1 yumurta, toz şeker, tuz, zeytinyağı, glutensiz un

Hazırlanışı: 1 paket kuru mayayı ılık su ile karıştırıp mayalanması için bekletirken, ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki yarım su bardağı laktozsuz sütü, 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı toz şekeri, yarım tatlı kaşığı tuzu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra 3 su bardağı glutensiz un ve beklettiğimiz mayayı ekleyip, yoğuruyoruz. Yağlanmış bir kabın içine koyuyor, üstünü streçle kapatıp 20 dakika daha mayalanması için bekletiyoruz. 20 dakikanın sonunda 200 dereceye ayarlı fırınımıza koyuyoruz. Ekmeğimizin kuru olmaması için ayrı bir kabın içine su koymayı unutmuyoruz. 35-40 dakika sonra ekmeğiniz hazır
4126
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.