Farklı kültürlerden en sağlıklı sandviçler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sebzeli naan
Hindistan başta olmak üzere Afganistan ve Pakistan mutfağının bir parçası olan kalın ve lezzetli naan genelde köri veya acı sos ile tercih edilirdi. Ancak artık sandviç olarak veya çeşitli soslara bandırarak yemek de mümkün. Geleneksel olarak çamur veya kilden yapılmış fırınlarda pişirilen pita benzeri ve yumuşacık naan, malzemeleri güzelce toparlıyor. Kısaca korkmadan istediğiniz kadar çeşidi içine doldurmanız mümkün. Mesela tıpkı şimdi vereceğimiz tarifteki gibi naanın içine kamyon dolusu humus doldurduktan sonra üzerini karabiber ve karnabaharla kapatabilirsiniz. Naan'ı marketlerde bulamayacağınız için fırınlarda satılan tırnak pideyi kullanabilirsiniz.

960 gr karnabahar
2 adet yeşilbiber, boydan dörde bölünmüş
1 adet kırmızı soğan, dörde bölünmüş
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 4 adet naan
8 yemek kaşığı humus
8 yemek kaşığı acı Hint turşusu
1 orta boy domates, doğranmış
34441
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.