Eylül Ayı Meyve Ve Sebzeleri!
.
Mevsimler değişiyor. Yazı geride bıraktık ve sonbahara adım atıyoruz. Peki vücudumuz buna hazır mı? Değilse de sizler için hazırladığımız bu mevsimin en renkli meyve ve sebzeleriyle hazır olacak.İşte bu ayın meyve ve sebzeleri...Kaynak Fotoğraflar: Pixabay
Kızılcık:
Faydası saymakla bitmeyen kızılcık, güçlü antioksidan özelliği ile soğuk algınlığı, grip başta olmak üzere bağışıklık sistemi sorunlarında yardımcı olur ve bağışıklığı güçlendirir. İster marmeladı ister şerbet olarak kullanın.
Şeftali:
İyi bir antioksidan olmakla birlikte kanser hastalığı engelleyen, dokuları koruyan bir meyve. Ayrıca kan basıncı dengeleme özelliği lan şeftali hepimize iyi gelecek.
Böğürtlen:
Kanser ve tümör hücrelerinin büyümesini engellediği belirtilen böğürtlenin faydaları oldukça çok. Vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesine yardımcı olur. Tansiyonu düşürür ve bedeni güçlendirir. Olgun böğürtlen idrar söktürücüdür ve kabızlığa iyi gelir. Göz sağlığı için de vazgeçilmez bir besindir.
Havuç:
Havucun içerdiği maddeler beyin sağlığı için de önemlidir. Sinir hücreleri üzerinde olumlu etkisi vardır. Gözlerinizi korur. Havucun günlük olarak tüketilmesi birçok açıdan sağlığımıza katkıda bulunmamızı sağlar.
Mantar:
Pişerken yaydığı kokuya dayanabilen var mı? Mantarın faydaları arasında tansiyonu düzenlemesi, kalbi koruması ve birçok kanser türüne karşı koruma sağlaması sayılabilir.
Domates:
Soframızı her ay süsleyen bu besin aslında bu ayın sebzesidir. Domates tüketimi, genel anlamda obezite sorununu giderir ve sinir sistemi üzerinde olumlu etki yapar. Uyku, kas hareketi, öğrenme ve hafıza ile ilgili sorunları giderir. Hücre zarları yapısının muhafaza edilmesine yardım eder.
Taze Fasulye:
Yeşil fasulyenin bazı faydaları, şeker hastalığının düzenlenmesini geliştirmesinin yanı sıra kalp hastalığı ve kolon kanseri risklerini azaltmayı içermektedir. Yeşil fasulye bağışıklık sistemine büyük katkı sağlar ve zararlı serbest radikallerin vücuttan atılmasını sağlar.