En Sağlıklı 50 Gıda!

Güncellenme tarihi: 28.06.2017
12. İncir
Özellikle kuru incir mineraller açısından çok zengin. Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir içeriyor. Ayrıca incir bazik bir gıdadır ve sindirimi destekler.
Öneri: Taze inciri daima buzdolabında saklayın.

13. Jumbo karides
Karideste bol miktarda iyot bulunuyor. İyot, tiroid bezi ve metabolizmanın sorunsuz çalışması için gerekiyor. Karideste yer alan çinko ise bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Öneri: Karidesi derin dondurucuda bir ay, buzdolabında sadece üç gün saklayabilirsiniz.

14. Maden suyu
İçme suyuna kıyasla maden suyunda, sodyum, magnezyum, kalsiyum gibi değerli katyonlar; ayrıca klorür, sülfat, nitrat ve hidrojen karbonat gibi anyonlar bulunuyor.
Öneri: Spor yapıyorsanız yüksek oranda hidrojen karbonat içeren bir maden suyu tüketmeye özen gösterin.

15. Brezilya fındığı
Aslında yüzde 70'lik yağ oranıyla en yağlı kuruyemişlerden biridir. Ancak günde bir avuç kadar yiyebilirsiniz. Brezilya fındığında hücreleri serbest radikallerden koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendiren selenyum bolca bulunuyor.
Öneri: Ekmek ve salataların içine ekleyin. Nefis olacaklar!

206554
YORUMLAR

Çok beğendim. Faydalı bilgiler veriyorsunuz. Yeşekkür ederim.Herkese okumasını tavsiye ederim.

melis atar 07.11.2010 13:49:12

Pardon ama hani havuç . benim bildigim en önemlisi havuçtur .

Şahin 03.08.2010 12:01:22
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.