Dünyanın en lezzetli antioksidanı!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Faydalarıyla kakao

Kalp, felç, kanser ve diyabet riskini azaltıyor. Çekirdeğinde bulunan "flavanol" maddesi beyne fazla oksijen gitmesini sağlıyor ve ileri yaşlardaki bellek sorunlarını azaltıyor. İdrar söktürücü etkisi olduğu gibi hazmı kolaylaştırıyor.

Bağırsak ve idrar yolu spazmlarını çözümlüyor. Göğüs ucunda oluşan çatlak ve yaraların azalmasında etkilidir. Uyarıcı etkisiyle yorgunluğu giderir ve vücuda dinçlik verir. Yağı vücuda sürüldüğünde güneşin zararlı etkilerini azaltır, cilt koruyucu olarak görev yapar. Çikolatanın kalori sorunu yaratmasından ötürü yoğun çikolata yerine kakaoyu tercih edin.

Kaynak: Milliyet
47813
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.