Diyabet hakkında bilmeniz gereken her şey!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Diyabetlilerin beslenme programı nasıl olmalı?
Diyabetli, öğün aralığı insülin salınımındaki bozukluk nedeniyle 2-3 saate inmiş insan demektir. Bunun için diyabetlilerin mutlaka üç ana, üç de ara öğün yemesi gerekiyor. Her yemekte ve ara öğünde mutlaka karbonhidrat almalı. Bu almış olduğu karbonhidratlar, glisemik endeksi düşük ve yavaş emilebilen karbonhidratlar olmalı. Beyaz yerine kahverengi (kepek, çavdar, yulaf gibi) ekmek olmalı. Konsantre tatlılar da yenmemesi gerekenler arasında. Ayrıca yağları da mümkün olduğu kadar fizyolojik düzeye indirmeliler, insanların şişmanlamasında yağ kaçakları çok önemli. Sulu, etli ya da zeytinyağlı sebzelerin suyu ile kıyma. et. köfte, döner, hamburger ve kebaplar ya da kuruyemişler, vücudun ihtiyacının üstünde yağ almasına neden oluyor. Bunların kısıtlanması lazım. Son olarak yemeklerin küçük tabaklardaki büyük porsiyonlar yerine, büyük tabaklardaki küçük porsiyonlar şeklinde, bir arada yenilmesi gerekiyor.
24905
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.