Çekirdeğini Çöpe Atmadan Önce Bir Daha Düşünün!
.
Avokado, lezzetli ve besleyici bir meyve olmasının yanında sağlığımız için de çok faydalıdır. Avokadoyu tükettiğinizde çekirdeklerini çöpe mi atıyorsunuz? Avokado çekirdeğini çöpe atmadan önce bir düşünün deriz! Çünkü çekirdeğinde bulunan fayda, kendisinden daha da çok!İşte avokado çekirdeğinin mucizevi faydaları…
Kaynak fotoğraflar: Ingımage, Pinterest
Kilo Kaybına Yardımcı!
Doğanın mantığı sayesinde, meyvenin posasında bulunan başlıca yağ yakıcılar avokado çekirdeklerinde de bulunuyor. İçerdiği çözünür lif, tokluk hissi verir. Avokado çekirdeği, doğru diyet ve egzersiz programı ile tamamlandığında termojenik etki ederek, yağ yakımını kolaylaştırır.
Yaşlanma Karşıtıdır!
Güçlü antioksidanlar ciltteki sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikallerle savaşır. Böylelikle yaşlanmayı geciktirir; kırışıklıkları, yaşlanma lekelerini, güneş lekelerini, çizgileri ve sarkmaları engeller. Cilde daha pürüzsüz bir görünüm kazandırır.
Bağırsak ve Mide Problemlerini Azaltır!
Antioksidan ve lif içeriğiyle sindirim sisteminiz için çok sağlıklıdır. Kabızlığa, gastrik ülsere, ishale ve diğer sindirim problemlerine iyi gelir. Ayrıca mide düzensizliği ile savaşır. Orta boy bir avokado çekirdeğini çıkarın ve tüketmeden önce, yumuşaması için kaynar suda yaklaşık on beş dakika kadar bekletin. Soğumadan tüketin ve bağırsak probleminiz en aza insin!
Bağışıklığı Güçlendirir!
,Avokadoda bulunan antioksidanların %70'ten fazlası çekirdeğindedir. Bu antioksidanlar bağışıklığınızı güçlendirerek vücut direncini arttırır. Mikrop, mantar ve parazitlerden kaynaklanan hastalıklara karşı savaşmaya yardımcı olur.
Kolesterolü Dengeler!
İçerdiği besleyici yağ, antioksidanlar, çözünür lif ile avokado çekirdeği kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Yüksek kolesterol ve trigliseridin tedavisi ve koroner arter hastalığının önlenmesi için mükemmeldir.
Nasıl Tüketmeli?
•Avokado çekirdeklerini tüketmeden önce, kahverengi kılıfı çıkartın.•Kılıfı rendeleyin ve çekirdeği doğrayın. 120 derecede iki saat boyunca pişirin.•Posasını ezin.•Fırında pişirmeden önce asla yememelisiniz.
Kullanma Önerisi!
•Demleme: 10 dakika kaynatıp 5 dakika demlenmesini bekleyin ve gün içinde için.•Salatalarda, çorbalarda, yahnilerde, pilavlarda, makarnada gibi yemeklerde çeşni olarak kullanın.•Çekirdeği yeterince kavurursanız, kahve çekirdeği öğütücüsünde öğütebilir ve bu şekilde toz halinde saklayabilirsiniz.