Bunları yerken dikkatli olun!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yeşil yapraklı sebzeler

Sağlıklı beslenme uzmanlarının ısrarla tüketilmesi gerektiğini söyledikleri ıspanak, lahana, marul ve roka gibi yeşil yapraklı sebzeler de riskli gıdalar arasında yer alıyor. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA’in araştırmalarına göre geçtiğimiz yıl ABD’de yeşil yapraklı sebzelere bağlı 363 zehirlenme olayı yaşanmış. Bunlardan 240’ı restoranlarda tüketilen sebzelerden. Merkez, zehirlenmelerin iki nedeni olabileceğini belirterek insanları “yeşil”lere karşı uyarıyor. Nedenlerden biri mutfak çalışanlarının ellerini yıkamaması. Öteki ise sebzeye ekim ve büyüme aşamalarında hayvan gübresi ya da mikroplu su ile salmonella virüsü bulaşması.
46572
YORUMLAR

Herseyi anladim ama yesil sebzeleri anlayamadim. Marul, ispanak gibi yiyecekler gerçekten zararlimi? Yesil sebzelere nasil dikkat edin dersiniz hepsinde vitamin var salata turu

Gökhan1990 12.03.2010 17:06:48
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.