Bu taktikler zayıflatıyor!
.
Yaz sıcaklarının hafif beslenme şansından istifade edip, uzayan geceleri kendinize daha fazla zaman ayırmaya adayarak fark etmeden zayıflamak mümkün. Nasıl mı hemen taktiklerimizi okuyup hayata geçirin :
30 dakikanızı düzenli ve severek yapacağınız bir spora ayırın ve bu zamana asla kaçıramayacağınız bir toplantı kadar önem verin. Unutmayın açık havada, bol oksijenli bir ortamda yapacağınız sporun yerini hiçbir şey tutamaz, yaz günleri bunun için ideal zaman gibi gözükmüyor mu sizce de? En sevdiğiniz, yaz şarkılarını cd’ye yükleyip tempolu yürüyüşler yapmanın tam zamanı.
Yaz aylarında sosyalleşmeye, dışarıda sık sık yemek yemeye başlarız bu durumda kalori alımlarımız ister istemez artabilir. Bunun için öncelikle light mönülerin de yer aldığı restoranları, dünya mutfaklarını tercih etmeli porsiyon miktarlarının kısıtlayabilmek için bir arkadaşınızla yemek paylaşmaya gayret edin ya da tabağın yarısını daha servis edildiği anda ayırmaya gayret edin.
Vitrinleri dolaşın, çok beğendiğiniz bir bikiniyi veya elbiseyi bir beden küçük olarak satın alın. Sizi, amacınıza ulaştırmak için motive edecektir. Ya da moralinizi ve konsantrasyonunuzu diyete yoğunlaştıracak kendinize özel yollar bulun. Moral, kişinin kendini takdir etmesi, bir diyet arkadaşının olması psikolojik anlamda önemli fayda sağlayacaktır.
Abur cuburları dikkatli tüketin. Özellikle yazın tüketmeye alıştığımız ay çekirdeği, kabak çekirdeği, badem, haşlanmış veya közlenmiş mısır, dondurma gibi atıştırmaları makul miktarlarda ve ara öğünlerde tüketmeye gayret edin.
Yaz meyvelerinin sevimli görüntülerine aldanmayın, kalori açısından çok da masum değiller. Kiraz, dut, üzüm, kavun, karpuz, kayısı vb. yaz meyveleri yüksek şeker içerikleri ile fazla miktarlarda tüketildiklerinde fazla kilolara davetiye çıkarabilirler. Özellikle karpuz tüketiminizde dikkatli olun, 1 porsiyon meyve yerine 2 parmak kalınlığında yarım ay dilimi kesilmiş miktarda tüketebilirsiniz. Ancak kan şekerinin dengeli olması için karpuzun yanında 1 kibrit kutusu peynir veya 1 adet kepekli grisini de yemelisiniz. Üzüm yüksek şeker içeriği ile kalorili meyve grubunda yer almasına karşın, dondurma yerine dondurulmuş üzüm tüketirseniz doğru bir seçim yapmış olursunuz. Bunun için güzelce yıkanmış üzümleri, içlerindeki su donana kadar derin dondurucuda bekletin, serinlemek istediğinizde 15 adet tüketin tadına doyamayacaksınız.
Su yerine meşrubat ya da meyve suları içmeyin. Artan su ihtiyacınızı karşılamak adına ilk seçiminiz su olmalıdır. Ancak serinlemek maksadıyla soğuk su içmekten kaçınmanızı öneririm, bu sizi anlık serinletirken uzun vadede vücut ısınızın daha da yükselmesine neden olacaktır.Vücuttan su atımını artıran alkol, gazlı içecek ve şeker katkılı meyve sularını tüketmeyin. Su tüketmek keyifsiz geliyorsa içine bir iki damla meyve suyu veya meyve parçaları ekleyin, soğuk sıcak bitki çayları, kendi tadıyla pişmiş kompostolar, limonata, ayran, kefir, soda en doğru alternatifler olacaktır. Unutmayın bitki çaylarını buzlu da içebilirsiniz, normal usul demledikten sonra buzlu su, limon, meyve dilimleri veya çubuk tarçınla damak zevkinize uygun tatlar yaratabilirsiniz. Yine kereviz, domates, salatalık, ıspanak suyu gibi sebze suları da tüketilebilir.
Serinlemek için her fırsatta dondurma ya da kremalı, buzlu içeceklerden içmeyin. Sıcak havalarda içinizi serinleten kalori bombardımanı soğuk içeceklerden uzak durun. Bunlar neredeyse ana öğünde almamız gereken kalori miktarlarına eşit olup, kan şekeri ve insülin dalgalanmalarına neden olduklarından yağ yapıcı etki göstermektedirler.
Tuzlu, baharatlı, yağlı ve acı gıdalardan uzak durun. Bazı görüşlere göre ıspanak, turp, kırmızı pancar, ananas, greyfurt ve olgunlaşmamış mango meyvesi vücutta sıcaklık artışına sebep olmaktadır.
Bahar ayları davetkâr, taze havası ile iştahımızı açabilir, siz ise porsiyonlarınızı azaltma yoluna gidin ve çeşitli besinleri tüketin özellikle bahar ve yaz aylarında yağ oranı düşük, lifli hafif gıdalar tercih edip aşırıya kaçmadan yemek yemeye çalışın. Kızartmalardan ise uzak durun.Lif ve vitamin alımızı artırmak için, mevsiminde sebze ve meyveleri bunlar için de özellikle domates, kırmızı biber, böğürtlengiller, çilek tüketimini artırın.