Bu çikolata dedikleri!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çikolata nasıl saklanmalı?

Çikolatada bulunan kakao yağı çok özel ve hassas bir kristal yapıya sahip. Bu yapıyı korumak için çikolata ve çikolatalı ürünlerin 18-22 derece arasında muhafaza edilmesi gerekiyor.

Işık ve sıcaklık çikolatanın düşmanı. Direkt suni ışık ve güneş ışığı çikolataların eriyerek bozulmasına ve acılaşmalarına yol açıyor. Çikolatayı saklamakla ilgili yaygın bir yanlış da buzdolabında saklanması.

Buzdolabının sıcaklığı 10 derecenin altında olduğu için kristal yapıyı bozarak çikolatanın fiziksel kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Çikolatayı buzdolabında saklamayın!
419246
YORUMLAR

özel günlerin kurtarıcısı... :))

pinar 08.02.2012 14:16:06

Çikolatayı seviyorum adına 4 yorum geldi. 4 ü de kızlardan istatisliklerde öyle diyo demek doğruymuş.

Trabzonlu 14.10.2009 16:16:20

çikolatasız asla yaşayamammm:))

pınarrr 30.03.2009 16:29:11

ÇİKOLATA BENİM HERŞEYİM YA BEN ÇİKOLATASIZ YAPAMAM.HASTASIYIM

ZEHRA 30.03.2009 14:57:07

çikolataya bayılıyorum

fatoş 30.03.2009 12:51:25

bn acayip şekilde çikolata hastasıyım

seda 04.02.2009 06:36:22
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.