Birlikte Tüketin! Faydasına İnanamayacaksınız!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Tam Tahıllar + Soğan + Sarımsak

Kuru fasulye gibi, tahıllardaki demir ve çinko da düşük biyoyararlılığa (emilim düzeyi) sahiptir. Yani bu mineraller, vücuda alındıktan sonra bağırsaklardan geçerken tamamı emilmeden vücuttan atılır. Araştırmalar sonucunda, tam tahılların içeriğindeki bazı maddeler, minerallere bağlanarak verimli emilimi engelliyor. Fakat sülfür içeriği zengin soğan ve sarımsağın, tam tahılları çok daha faydalı hale getirme özelliği var! “Tarım ve Besin Kimyası Dergisi”ndeki çalışmaya göre çiğ ya da pişmiş tam tahıllarla soğan ve sarımsak tüketmek, demir ve çinko yararlılığını arttırıyor.

Tüketin: Tam tahıllı sandviç ekmeğinizin arasına fırınlanmış soğan ya da sarımsak da ekleyin! harika besin...

Beslenme ve Diyet Uzmanı MERVE TIĞLI
59454
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.