Balkabağını Şekerle Pişirirseniz...

Güncellenme tarihi: 26.12.2016
Hani Kül Kedisi masalında sihirli bir dokunuşla altından faytona dönüşüveren bal kabağı… Oymalı, sert kabuklarının altındaki sıcacık kavuniçi rengiyle pazarlarda bazen dilimlenmiş olarak karşımıza çıkan, doğanın sunduğu bir şifa deposu… Sizin de bu şifa kaynağından sihirli dokunuşlarla farklı lezzetler yaratarak faydalanmanız mümkün. Üstelik tam da zamanı! Kış mevsiminin karakteristik lezzeti bal kabağının, bağışıklığı güçlendirmeden bağırsak hareketlerini hızlandırmaya, tok tutmadan cildi güzelleştirmeye dek birçok faydası var.

Acıbadem Etiler Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu “Çoğumuz onu sebze olarak değerlendirirken aslında o; vitamin A, vitamin B, vitamin E, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan oldukça zengin bir meyve” diyor. Kışın hem yetişkinlerin hem de çocukların mutlaka tüketmesi gereken besinlerden biri olan bal kabağını peki ama nasıl tüketebiliriz?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu bal kabağının faydalarını anlattı, çorbasından tatlısına hatta atıştırmalığına bal kabaklı lezzetlerin tariflerini yazdı…
235103
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.