Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlendiririz?

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sebze ve meyvelerde vitamin kaybını önlemek için ne yapmalı?

- Yenilebilen kabukların soyulmaması, soyulması gerekiyorsa ince soyulması gerekir. Birçok vitamin ve mineral sebze ve meyvelerin dış yapraklarında bulunur. İç kısımlarında yoğunluk azalır.
-Sebze ve meyvelerin az suda pişirilmesi, yıkarken suda bekletilmemesi gerekir.
-Sebzeleri pişirmeden hemen önce ve büyük parçalar halinde kesilmesi gerekir.
-Pişirilirken tencerenin kapağının kapalı tutulması gerekir. Eğer çiğ tüketilebilecekse pişirmeden tüketilmesi önerilir.
-Sebzelerin pişme suyunun çorbalara ve yemeklere eklenmesi önerilir.
Ayrıca sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketilmesi sağlık açısından çok önemlidir.
92599
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.