Artan Pilavı Isıtıyorsanız Zehirlenebilirsiniz!
.
Yemekte artan pilavları tekrar ısıtılmak üzere kaldırıyoruz. Peki artık pilavların zehirleme ihtimali olduğunu biliyor muydunuz?İşte sebebi...Kaynak Fotoğraflar: Pixabay, İngimage, Pinterest
Yapılan bir araştırmaya göre artan pilavlar doğru ısıtma yöntemiyle ısıtılmadığı takdirde sağlığımızı büyük ölçüde riske sokuyor. 7 Maddede Sağlık Efsaneleri
MİKROBU ÖLMEYEBİLİYOR
Kuzey Carolina Üniversitesi Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Chapman, yaptığı araştırma doğrultusunda bilgi verdi.Pirinci pişirdiğinizde pirinçte bulunan bacillus cereus mikrobu ölmeyebiliyor. Yağ Yakan Ev Yapımı 7 İçecek Tarifi
Toprakta ve besinlerde bulunabilen bu bakterinin bazı türleri gıda kaynaklı hastalıklara ve en kötüsü besin zehirlenmesine yol açıyor. Mandalina Kabuğunu Sakın Çöpe Atmayın!
BAKTERİNİN GELİŞMESİNE UYGUN ORTAM SAĞLIYOR
Pişirme esnasında ölmeyen bu bakteri, oda sıcaklığında bekletildiğinde gelişmeye, üremeye başlıyor.Pilavda bulunan su ve diğer maddeler de bakterinin gelişmesine uygun ortamı sağlıyor. 7 Maddede Sağlık Efsaneleri
BUZDOLABINDA SAKLAMANIZ ŞART
Gelişen bakteriler ise toksin oluşmasını sağlıyor. Oluşan bu toksinler arasında ısıya dayanıklı toksinler de var.Bu yüzden eğer pilavdan kaynaklı besin zehirlenmesinin önüne geçmek istiyorsanız kalan pilavınızı buzdolabında saklamanız şart. Yağ Yakan Ev Yapımı 7 İçecek Tarifi