Alkali Su Nasıl Yapılır?
.
Vücudumuzun bir saat gibi tıkır tıkır ve sorunsuz çalışabilmesi için sağlıklı olması şarttır. Bu şartlardan birisi de Ph değerinin belli bir standartta olmasıdır ki bu durum bağışıklık sistemini ayakta tutar ve güçlü kılar. Bağışıklığı ayakta ve dengede tutacak Ph değeri 7.4 olarak hesaplanmıştır.Kaynak fotoğraflar: Google ücretsiz, İngimage, Pexels
Peki o halde alkali su nasıl elde edilir?
Alkali su yapımı oldukça kolaydır. Alkali suyu günlük hazırlamak ve taze taze tüketmek en doğrusudur. Sadece içme suyunuzu değil, hazır damacanalarla aldığınız suları da alkali içerikli hazırlayarak yemeklerinizde de alkali su kullanma alışkanlığı edinebilirsiniz. Alkali su yapımı için taze su ve karbonata ihtiyacınız var. Belirli oranlarda karıştırılan su ve karbonat, alkali suyunuzu hazırlamak için yeterli.
Alkali su hazırlamak için öncelikle içtiğiniz suyun Ph değerinin ne olduğunu bilmeniz gerekir. Suyun Az Bilinen 10 Mucizesi!
Suyun Ph değeri, aynı zamanda ne kadar asidik olduğunu da gösterir. Ph değeri 7’den az ise o su asidik, 7 seviyesinde ise nötr, 7’den fazla ise baz olduğunu belirtir. Vücudumuzun asit dengesini korumak için Ph değeri 7’nin üzerinde olan suları içmeliyiz. İdeal Ph değeri ise 8 yahut 9 olan değerdir.
Karbonatla Alkali Su Hazırlama:
Alkali su yapımı için, 2 litre temiz ve güvenilir marka suyun içerisine, eczaneden alınmış 1 çorba kaşığı karbonatı ilave edip, suya tam anlamıyla çözünene kadar karıştırın. Kullanacağınız suyun miktarına göre karbonat oranını ayarlayın ve ihtiyacınıza göre hazırlayın. Yüksek tansiyon ve buna benzer bir rahatsızlığınız varsa, sodyum içeren karbonatı tüketmeniz çok da doğru olmayacaktır.
Limonla Alkali Su Hazırlama:
Limon her ne kadar asitli bir meyve olsa da ve asit dengelemek için hazırlanacak alkali suyun içeriğinde asitli bir maddenin kullanılması çelişkili gözükebilir; ancak limon anyoniktir. (eksi elektrik yüklü) Bu da eksi yüklü iyon oluşturduğu ve sindirildikçe alkali su haline geldiğidir.
Alkali Su Nasıl İçilir?
Alkali suyu yemeklerden yarım saat evvel ve yemekten 1 saat sonra içmek en doğrusu. Yemek sırasında içmemek kaydıyla gün içinde yaklaşık 2.5-3 litrelik alkali suyu yavaş yavaş tüketmekte fayda var.
Alkali Su Faydaları
Alkali iyonize su, bağışıklık sisteminin koruyucusudur.Hücrelerde yoğun nemlenme sağlar.Hücre yenilenmesinde rol oynayarak gençlik, dirilik ve tazelik sağlar.
Alkali su temiz ve bakterisiz yapıdadır. Diğer sulara göre 2 kat daha fazla oksijen içerir.Vücudun, Ph dengesini korumasına yardımcı olan alkali su, hastalıkları da önler. Vücuttaki zararlı bakteri ve iltihaplanmalara karşı savaşır.Vücutta detoks sağlar, enerji ve zindelik verir.
Alkali su vücut yorgunluğunu alır.Kanın oksijen kapasitesini arttırdığından, kanserli organizmaların yaşamını güçleştirir.Kemoterapiden sonra oluşan asidik ortamı temizlemek için alkali su içmek iyi gelir.Asidik ortamın artışıyla, kemik içi boşalma, yaşlanma belirtileri, yüksek tansiyon, romatizma, alerji, diyabet, kolesterol gibi rahatsızlıkların temeli atılır. Alkali su içmek tüm bu rahatsızlıkları geriletir.