5 Sağlıklı Pratik Tatlı Tarifi
.
Hem Sağlıklı Hem Leziz 5 Tatlı Tarifi
Az zamanda ve az malzeme ile yapabileceğiniz çok lezzetli 5 tatlı tarifi!Kaynak Fotoğraflar: Pinterest, Ingimage
VİŞNELİ BUZ ÇUBUKLARI
MALZEMELER1/2 kg tatlı vişne1/2 su bardağı şeker1 yemek kaşığı balsamik sirkeHAZIRLANIŞIVişneleri ayıklayın.Üzerine şekeri serperek karıştırın ve yaklaşık 20 dakika oda sıcaklığında bekleterek şekerin erimesini ve vişnenin suyunu bırakmasını sağlayın. Karışımı mutfak robotuna alın, üzerine balsamik sirkeyi de ekleyerek püre haline getirin.Bu karışımı 'meyveli buz' kalıplarının içine doldurun. Çubukları kalıpların ortasına takın, tamamen donuncaya kadar en az 3 saat dondurucuda bekletin.
ELMA, ARMUT, VİŞNE KOMPOSTOSU
MALZEMELER4 adet elma4 adet armut1 kase vişne3 kaşık şekerHAZIRLANIŞIArmut ve elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın ve dilimleyin. 50 ml su ve şekeri ekleyerek kısık ateşte meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin.Tencereye yapışmamalarına dikkat edin.Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin.Soğumaya bırakın.Buzdolabında saklayın, arzuya göre vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
MATCHA, AVOKADO, CHIA TOHUMU PUDİNGİ
MALZEMELER4 yemek kaşığı chia tohumu1 su bardağı hindistan cevizi sütü1/2 avokado2 yemek kaşığı matcha2 yemek kaşığı balHAZIRLANIŞIHindistan cevizi sütü, avokado ve matcha çayı tozunu blender'da yüksek devirde karıştırın.Orta büyüklükte bir kaseye alıp içine bal ve chia tohumlarını ekleyip karıştırın.Ağzını kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Yarım saat sonra çıkarıp tekrar karıştırın, küçük bardaklara paylaştırıp buzdolabına koyun. En az 2 saat daha bekletip mevsim meyveleri ile süsleyip tüketin.
HURMA TRUFFLE
MALZEMELER2/3 bardak kavrulmuş badem25 adet hurma2 kaşık kakao1/2 bardak hindistan cevizi1 kaşık hindistan cevizi yağıBir fiske tuzKaplamak için 1 paket kakaoHAZIRLANIŞIBademi mutfak robotunda ince tanelere ayrılıncaya kadar çekin. Çekirdeği çıkarılmış bademleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Diğer tüm malzemeyi de ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan birer tatlı kaşığı alarak yuvarlayın ve yağlı kağıdın üzerine dizip buzdolabında 1 saat bekletin.Hurma topçuklarını kakao dolu kaseye batırıp servis tabağına dizin.
DONDURULMUŞ YOĞURT CUPCAKE
MALZEMELER250 g yoğurt10 adet çilek1/2 adet muz1/2 bardak damla çikolataHAZIRLANIŞIMuz ve çilekleri püre haline getirin.12 adet mini silikon cupcake kalıbını yarılarına kadar yoğurtla doldurun.Üzerine birer kaşık meyve püresi koyun.En son birer çay kaşığı yoğurt ekleyin. Üzerine damla çikolata serpiştirerek buzlukta dondurun.Tüketmeden 10 dk önce buzluktan çıkarıp hafif yumuşamalarını bekleyin.Kaynak:Formsante