100 Yıl Yaşamanın Sırrı Bu Yiyeceklerde!
.
EKMEK
111 yaşına kadar yaşayan İngiliz Ada Mason'un torunu, annanesinin her öğünde bol bol ekmek yediğini söyledi. Mineral açısından zengin olan ekmek, uzun yaşamın nedeni olmasa da yardımcısı olmuş olabilir.
TAHIL
Her sabah bir İskoç geleneği olan yulaf lapasını yiyen 111 yaşındaki Annie Knight, uzun yaşamasını bu alışkanlığına bağlıyor. Dr. Weichselbaum göre ise yulaf lifli yapısıyla sağlığına çok yararlı.
BALIK
115 yaşındaki Danimarkalı Hendrikje van Andel-Schipper'a göre uzun yaşamasının sırrı her gün yediği ringa balığı ve içtiği bir bardak portakal suyu. Balık Omega 3 yağı bakımından çok zengin ve özellikle kalp ve damar hastalıklarını önleyici bir yapıya sahip. Portakal suyu ise vitamin C ve antioksidan bakımından zengin.
PEYNİR
Kazakistan'da yaşayan Sakhan Dosova 130 yaşına daha yeni bastı ve dünyanın en yaşlı insanı olarak rekor kırdı. Tatlıdan uzak duran Dosova, bunun yerine bolca süzme peynir yiyiyor. Dr. Weichselbaum süzme peynirin diğer peynirlere nazaran daha az yağlı olduğunu ve kalsiyum açısından da zengin bir besin olduğunu söylüyor.
SÜT
116 yaşındaki Ekuadorlu Maria Esther uzun yaşamasının sebebinin içtiği keçi sütü olduğunu söylüyor. Uzmanlara göre, süt kemiklerin içerdiği kalsiyum ile kemiklerin zedelenmesini ve güçsüzlenmesini önlüyor. Böylece, yaş geçse bile, insan daha dinamik ve sağlıklı bir yaşam sürebiliyor.