Ünlüler ne yiyor?
.
Ünlüler ne yiyor? Kadir Çöpdemir, Tan Sağtürk ve Çağla Şıkel çaysız kahvaltı, Tülin Şahin, Seray Sever, Banu Alkan çikolatasız bir gün, Melisa Sözen kahvesiz bir sabah düşünemiyor. Hemen hepimizin günü onsuz geçiremeyeceği bir yiyecek ya da içecek var.Ünlüleri hangi yiyeceklerden ve beslenme alışkanlıklarından vazgçemediklerini sorduk.
Tülin Şahin: 'Çikolata canavarıyım'Kahvaltımı sağlam yaparım. Çay mutlaka olur. Çayla 4-5 dilim kepekli ekmek, peynir, zeytin, bal, reçel yerim. Takıntılarımdan biri çayla ilgili. Mutlaka ince belli cam bardakta içerim. Akşamları mutlaka oda sıcaklığında bir bardak süt içerim. Çikolata canavarıyım. Tüm ülkelerin en çok çikolata yiyen insanı herhalde benim. Özellikle bitter çikolata tüketirim. Bir kutu çikolatayı içinde 50 adet de olsa yiyebilirim. Çikolatada sınır tanımam. Ben tatlıcıyım. Türk tatlılarına da dayanamam. Peynir takıntım da vardır. Çok severim. Günün her saatinde rokfor ve beyaz peynir yiyebilirim. Buzdolabımda sadece peynir olsun o günü geçirebilirim. Yine her şeyin yanında zeytin yiyebilirim. Kırmızı şarap eşliğinde kraker tüketirim. Çok fazla hareketli olduğum için enerjiye ihtiyaç duyuyorum herhalde.
Melisa Sözen: 'Sabah bir fincan kahve içmeden uyanamam'Sabah bir fincan sade Türk kahvesi içmeden ayılamam. Kahvaltımı kahveden bir saat sonra yaparım. Çok yoğun çalıştığım için çoğunlukla 05.30 gibi kalkıyorum. Kahvaltıda ya omlet ya da tost yiyorum. Yemek düzenim yok. Her sabah evden çıkmadan annem bir tatlı kaşığı balın üzerine limon sıkar ve ağzıma verir. Takıntımdan biri de her yemekte mutlaka yoğurt yemek. Yine çikolata ve mısır da vazgeçemediğim yiyecekler. Salata da favori yiyeceklerimden.
Kadir Çöpdemir: 'Günde üç demlik çay içerim'Güne çayla başlarım. Her gün mutlaka iki üç demlik çay içerim. Çorba içmediğim gün eksiklik hissederim. Mesela iki gün zeytinyağlı yememişsem vücudum ister. Yine yatmadan önce mutlaka meyve yemem lazım. Diyelim ki iki gün kebap yememişsem vücudum ister. Bana “Aguu kebap” der. Ya da spagetti ister. Ben de vücuduma iyi davranırım, “Hadi babacım gel spagetti yiyelim ya da kebap yiyelim” derim. Böyle geçinip gideriz. Ben de vücuduma iyi davranmazsam kim davranır değil mi? Bir ara kolesterolüm, kan yağlarım yükselmişti diyet yaptım ve fazla kilolarımı verdim ama şimdi yine alıyorum. Kan değerlerim yükselince yine diyet yaparım.
Çağla Şıkel: 'Kahvaltı olmadan asla'Sabahları çay ve kahvaltı yapmadan hiçbir yere adım atmam. Güne sıkı bir kahvaltıyla başlarım. Çaya peynirli, zeytinli, domatesli, tereli, naneli bir kahvaltı sofrası eşlik eder.Gün içinde mutlaka meyve tüketirim, öğünlerde mutlaka zeytinyağlı yerim. Yemeklerden sonra ve yatmadan yeşil çay ya da papatya çayı içerim. Patates cipsine bayılırım ama az yemeye çalışıyorum.
Tan Sağtürk: 'Bir kilo salatalığı bir seferde yerim'Kahvaltıyı çaysız düşünemiyorum. Mutlaka olmalı. Yine kahvaltıda iki dilim bal sürülmüş ekmek yerim. Kahvaltı ekmeğim kızartılmış olmalı. Akşam ve öğlen yemekleri için takıntılarım yoktur. Ama kahvaltımı hiç ihmal etmem. Öğlenleri bir kadeh kırmızı şarap içiyorum. Gün içinde ve yatmadan önce meyve çayları içiyorum. Ailemin yanındayken bahçeden toplanmış taze meyvelerin suyunu her gün içerim. Yeşil eriği ve kirazı çok severim. Taze cevizi de… Mevsimlerinde bu üç meyveyi hemen her gün tüketirim. Bir diğer takıntım da küçük salatalıklardır. Bir kilosunu bir defada yiyebilirim.
Seray Sever: 'Çikolata ve Türk kahvesi takıntım var'Çikolata ve Türk kahvesi benim takıntılı olduğum iki şey. Her gün mutlaka bir fincan Türk kahvesi içerim. Diyet yaptığım dönemlerde bile mutlaka çikolata yerim. Çikolatanın bitter olanını tercih ederim. Şimdi düşünüyorum da benim her gün tekrarladığım yeme içme ritüellerim varmış. Mesela mutlaka yatmadan önce ballı yoğurt yerim.Balımı ise özel olarak Ankara'dan getirtiyorum. Yine her gün mutlaka meyve yerim. Yemediğim zaman kendimi kötü hissederim. Kiraz ve ananas ise takıntılı olduğum, çok sevdiğim meyvelerdir.
Banu Alkan: "Ananas ve mangosuz yaşayamam' Sabahları ve günboyu ekspreso, filtre ve Türk kahvesi mutlaka içerim. Kahvaltıda olmazsa olmazlarım ananas, mango, muz ve böğürtlen. Ananas ve mangonun iyisini ülkemizde bulmak çok zor. Bali ve Hawaii'deyken yediklerimin tadını ancak bazı özel manavlardan aldığım mango ve ananasta bulabiliyorum.Kesinlikle neskafe içmem. Yatarken kabuklu antep fıstığı ve bitter çikolata yer yatarım. Bitter çikolata derken, öyle her markadan yemem. Mutlaka çok iyisi olacak. Deniz mahsullerini her gün yiyebilirim. 10 günde bir öğün kırmızı et tüketirim. Benim soframda ayrıca mutlaka pilav olmalı. Yugoslav ve Türk mutfağının tüm pilav çeşitleri bizim evde yapılır.