Dikkat! Kırışıklıklarınız Varsa...
.
Doğru beslenmenin vücudunuzun en büyük organı olan cildinizin yaşını da belirlediğini biliyor muydunuz?
Hastane Derindere Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Şeniz TOKSOY’dan günlük kalori miktarını sınırlayarak, doğru besin takviyeleriyle genç ve parlak bir cilde kavuşmanın püf noktalarını öğrendik.
Sağlıklı Bir Cilt İçin Sağlıklı Beslenme
Dengeli beslenme, cilt hücrelerini güçlü ve nemli tutar. Vücudun ihtiyacı olan yağın yeterince alınmaması, cildin kuruyarak daha çabuk yaşlanmasına neden olur. Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri, hücre zarını güçlendirir. Cildin daha genç görünmesini sağlar. Bu yağ asitlerini dengeli tükettiğinizde, kan dolaşımınız düzene girer ve cilde daha fazla oksijen taşınır. Katı yağlar, kılcal damar tıkanmalarına yol açar. Uzun süren dolaşım bozukluklarında, en güzel cilt bile doğal rengini kaybederek sağlıksız bir görünüm alır.
Kırışıklıkların giderilmesi veya oluşumunun engellenmesinde, cilt sağlığınızın korunmasında C vitamini önemli bir rol oynar. A, C, D, E vitaminlerinin eksikliği cildin cansız, kuru veya fazla yağlı olmasına neden olur. E ve C vitaminleri antioksidan vitaminlerdir. Antioksidanlar sayesinde cilt, kendini güneş ışınları ve kirlilik gibi çevresel etmenlerin zararlı etkilerinden korur.Güzel Bir Cildin 10 Püf Noktası İçin Tıklayınız!
Vitaminler Cildinize Nefes Aldırır!
Vitaminler, cilde doğrudan yarar sağlayan antioksidan etkilerinin yanı sıra; doğru beslenme ile vücuda aldığımızda da yararlıdır. A Vitamini ve Beta Karotenler: Yaşlanmayı geciktirici etkileri için kullanılır. Sarı, turuncu ve yeşil renkli sebzeler, yumurta akı, ciğer, tereyağı ve balık yağlarında bulunur.
B Vitamini: B vitamini türü olan niasin (B3 vitamini) akne tedavisinde kullanılır. Ayrıca anti-tümör etkisinden dolayı, cilt kanseri tedavisinde de bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Tavuk, balık, Şam fıstığı, hindi ve tam tahıllı ürünlerde bulunur.
C Vitamini: İyi bir antioksidandır. Yara tedavisi üzerinde etkilidir. Yüzeysel olarak ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesinde, cilt yanıklarının tedavisinde kullanılır. Limon, greyfurt, portakal, çilek, kivi, frenküzümü, kuşburnu gibi meyveler; lahana, domates, karnabahar, kırmızıbiber, yeşilbiber gibi sebzeler C vitamini açısından oldukça zengindir. E vitamini: İyi bir antioksidandır. Cilt üzerinde iltihap giderici etkileri vardır. Yüzeysel olarak uygulandığında cildin nemlenmesine yardımcı olur. Yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlar.